+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

Tokrat je ob skorajšnjemu prazniku svetega Valentina GART novico spisala prijateljica Zuhra, ki prostovoljno že 5. leto vodi Meškovo bukvarno v Slovenj Gradcu. Zapis je res nekaj posebnega in se sklada s citatom, ki ga imam sama najraje: "If you have a garden and a library, you have everything you need."
(Marcus Tullius Cicero)

0, 07.02.2022 14:56

Leska že cveti

Navadna leska (botanično ime Corylus avellana) je v Sloveniji ena najbolj pogostih grmovnih vrst, ki največkrat raste ob gozdnem robu ali zarašča opuščene kmetijske površine. Leska je odporna proti mrazu. V naravi jo najdemo vse do sredine Skandinavije. Potrebuje sonce, ne pa močvirnih, plitvih ali zelo kislih tal.

Poletje je minilo, kot bi mignil. Nekaj manjših projektov sem uspela uresničiti, predvsem pa sem imela ogromno časa za razmislek. GART zavezništvo je plod tega razmišljanja in tokrat vam bom nekoliko podrobneje predstavila, kaj sploh je GART vrt.

Ob zapuščeni hiši v bližini mojega doma so že zacvetele prve potonike. Obožujem jih! So pompozne trajnice, s katerimi lahko ustvarimo čudovite šopke, njihovo zelenje pa je tudi po cvetenju še dolgo lepo. 

Izraz butarica ali butara se uporablja za poseben izdelek domače obrti iz vejic cvetja, zelenja in barvanih lesnih oblancev. Končni izdelek in njegovo poimenovanje se razlikuje glede na geografsko poreklo njegove izdelave. Koroški snopi najlepše pokažejo, kako blizu je prava pomlad.

Sem dobila celo dva odgovora na svoje prvo pismo z vrta. Vam bom kar pisala o tem, kaj smo danes počeli zunaj, vi pa se vključite v dopisovanje po želji.

Stran 1 od 5

Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji