+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

Poletje je minilo, kot bi mignil. Nekaj manjših projektov sem uspela uresničiti, predvsem pa sem imela ogromno časa za razmislek. GART zavezništvo je plod tega razmišljanja in tokrat vam bom nekoliko podrobneje predstavila, kaj sploh je GART vrt.

Ob zapuščeni hiši v bližini mojega doma so že zacvetele prve potonike. Obožujem jih! So pompozne trajnice, s katerimi lahko ustvarimo čudovite šopke, njihovo zelenje pa je tudi po cvetenju še dolgo lepo. 

Izraz butarica ali butara se uporablja za poseben izdelek domače obrti iz vejic cvetja, zelenja in barvanih lesnih oblancev. Končni izdelek in njegovo poimenovanje se razlikuje glede na geografsko poreklo njegove izdelave. Koroški snopi najlepše pokažejo, kako blizu je prava pomlad.

Sem dobila celo dva odgovora na svoje prvo pismo z vrta. Vam bom kar pisala o tem, kaj smo danes počeli zunaj, vi pa se vključite v dopisovanje po želji.

Imate radi dopisovanje? Jaz dopisovanje naravnost obožujem in odločila sem se, da bo tole začetek daljšega “sodelovanja”. Skupaj bomo v teh težkih okoliščinah odkrivali, kaj pomeni umetnost sobivanja z vrtom. Kaj pravite na to?

Zakaj sadimo rastline na grobovih? Kamen, nagrobnik, upodablja trdnost in neminljivost spomina na naše umrle. A s tem, da na poslednje bivališče umrlih posadimo živo rastlino, želimo tudi na zunaj označiti, da četudi niso več med živimi, še živijo v nas, da niso mrtvi, marveč so nam samo zelo daleč.

Stran 1 od 5

Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji