+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

0, 22.12.2015 09:41

Praznični storži

Oceni ta prispevek
(5 glasov)

Tokrat vam predstavljamo idejo za izdelavo naravnih novoletnih okraskov iz borovih storžev, ki bodo v bleščeči preobleki krasili vaše božično-novoletno drevesce.

Za izdelavo novoletnih storžev ne potrebujete veliko pripomočkov, postopek pa je nadvse zabaven in enostaven. Izdelava okraskov je tako zelo primerna aktivnost za krajšanje deževnih in meglenih decembrskih dni, primerna pa je tudi za najmlajše člane družine.

 

Potrebovali boste: 

  • storže
  • akrilne barve
  • čopič
  • tekoče lepilo
  • bleščice (npr. hologramske zvezdice)
  • perlice
  • darilni trak ali vrvico
  • časopisni papir za zaščito delovne površine

 

Pred pričetkom barvanja s polami časopisnega papirja zaščitite delovno površino, če pa bodo pri barvanju sodelovali tudi manjši otroci pa jih je dobro preobleči v "umetniško uniformo", saj bo zagotovo kar nekaj barve končalo tudi na njih. Ko ste ustrezno zaščitili vse površine (in vaše malčke) pričnite z barvanjem storžev v želene odtenke. Priporočamo, da storže pobarvate z akrilnimi barvami. V kolikor vam bodo pomagali otroci, jih je potrebno stalno nadzirati saj barve, bleščice, lepilo in drugi okraski niso primerni za uživanje.

 

Ko so storži pobarvani, počakajte da se barva posuši, med čakanjem pa lahko z dodatkom lepila na storže prilepite perlice in večje bleščice. Ko se dokončno posušijo in so polni perlic, bleščic in zvezdic, okoli vrhnjega dela storža privežite darilni trak ali vrvico in vaši unikatni okraski so pripravljeni za novoletno jelko.Poleg novoletnega drevesca jih lahko izobesite tudi po stanovanju ali pa jih vključite v vaš adventni venček.

 

Čas božičnih praznikov ter obdobje v pričakovanju novega leta je priložnost, da se malce ustavimo, sprostimo od hitrega tempa življenja, povežemo z najbližjimi ter se spomnimo na to, kar je najbolj pomembno. Družina, narava in ljubezen. Z ljubeznijo do narave v srcu, lahko vašo letošnjo božično-novoletno jelko krasijo tudi okolju prijazni okraski iz storžev, ki jih izdelate sami, v družbi družine ali prijateljev.

 

Še več idej za ustvarjanje z otroki najdete na mojem blogu Navihančki

Uživajte v naravi, družini in ljubezni. Vesele praznike!

 

Sandra Koren Kuhar

 

Imate vprašanje ali pobudo za nas? Preko kontaktnega obrazca se lahko tudi naročite na naše e-novice preko obrazca NAROČI OGLED pa kar izkoristite brezplačno svetovanje preko e-maila.

Čas božičnih praznikov ter obdobje v pričakovanju novega leta je priložnost, da se malce ustavimo, sprostimo od hitrega tempa življenja, povežemo z najbližjimi ter se spomnimo na to, kar je najbolj pomembno. Družina, narava in ljubezen.  

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji