+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

1, 30.03.2020 19:41

Pismo z vrta št. 1: Imate radi dopisovanje?

Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Imate radi dopisovanje? Jaz dopisovanje naravnost obožujem in odločila sem se, da bo tole začetek daljšega “sodelovanja”. Skupaj bomo v teh težkih okoliščinah odkrivali, kaj pomeni umetnost sobivanja z vrtom. Kaj pravite na to?

Pišem vam … hotela sem napisati s svojega vrta, pa bi se zlagala, ker ima laptop prazno baterijo in sem v navdihu, da dam tole iz sebe, šla nazaj noter – za  računalnik. Torej! Tukaj je situacija, ko mora večina nas ostati doma. Ste se že navadili nanjo? Priznam – vsak dan mi je bolj dolgčas in vneto razmišljam, kako bi ohranila oziroma na novo vzpostavila stik z ljudmi, ki imajo radi vrt in zelenje in vse kar paše zraven.

Morda sem sanjačica… Verjamem namreč, da je Slovenija zaradi svojih številnih naravnih in kulturnih vrednot posebna dežela. En sam čudovit vrt, bi lahko rekli! Pa je res temu tako? Vrt potrebuje nekoga, da zanj skrbi, a še prej je vsak vrt zgolj ideja. Ideja o boljšem življenju. Krajinski arhitekti znamo tako idejo prenesti na papir. Izoblikovana in dodelana v obliki bolj ali manj dovršene vizualne predstavitve nato navdahne naročnika, da se (morda s pomočjo izkušenih vrtnarjev) loti izvedbe. In nato vse posajeno čaka, da požene, zacveti in obrodi sadove. Daje senco. Umiri duha. Pri nas ni hitrih in cenenih rešitev.

Vrt rečemo nečemu, kar nam daje pridelek ali pa nas razveseljuje s svojo lepoto cvetja – podobo rajskega vrta! V današnjih razmerah je vrt in bližnja okolica doma postal neizmerno bogastvo, ki ga imamo ali pa tudi ne. Če ga imamo, lahko kljub karanteni brez slabe vesti uživamo na toplem spomladanskem soncu in verjamem, da se strinjate z menoj, da se tega ne da primerjati z ničemer.

Kakšen je vaš vrt to pomlad? Lahko mi pošljete fotografije vašega vrta ali balkona, kakšno vprašanje, pobudo za GARTgarden – umetnost sobivanja z vrtom in obljubim, da se vam kmalu spet oglasim. Hvala, ker ostajate doma!

Kristina Ravnjak – po poklicu krajinska arhitektka, v srcu pevka

 

Imate vprašanje ali pobudo za nas? Preko kontaktnega obrazca se lahko tudi naročite na naše e-novice ali preko obrazca NAROČI OGLED kar izkoristite brezplačno svetovanje za lep vrt preko e-maila.

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji