+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

1, 02.05.2020 16:34

Pismo z vrta št. 4: Zacvetele so potonike

Oceni ta prispevek
(1 glas)

Ob zapuščeni hiši v bližini mojega doma so že zacvetele prve potonike. Obožujem jih! So pompozne trajnice, s katerimi lahko ustvarimo čudovite šopke, njihovo zelenje pa je tudi po cvetenju še dolgo lepo. 

Dolgo vam že nisem pisala. Vrt in okolica doma sta v tem času dokončno ozelenela, sadno drevje že odcvita, kažejo pa se tudi že cvetki številnih okrasnih rastlin, med drugim cvetovi španskega bezga, snežne kepe, dišijo že šmarnice, prebujajo se posevki na zelenjavnem vrtu … Vrtnarjem v tem času zagotovo ni dolgčas, tudi meni ni.

Pred slabim tednom dni sem sodelovala pri zasajanju 65 kvadratnih metrov velike nagnjene površine pretežno s trajnicami. Komaj čakamo, da bodo rastlinice zrasle in zapolnile vmesni prazen prostor. Takrat bom z veseljem z vami podelila tudi kakšno lepo fotografijo. 

Naj se tokrat nekoliko ustavim pri potonikah, ki me močno navdušujejo. Imajo res velike cvetove, ki so glede na izbrano sorto lahko različnih barv. Poznamo zelnate in olesenele potonike, vendar je prva skupina glede na število sort obsežnejša. Če potonikam ne nudimo opore, se veje pod težo velikih cvetov povesijo, na youtubu pa sem našla za to težavo ustrezno rešitev. Uspevajo na dobro do delno osončeni legi, v globoki in s humusom bogati zemlji. Posadite jih na svoj vrt tudi vi!

Kristina Ravnjak – po poklicu krajinska arhitektka, v srcu pevka

 

Imate vprašanje ali pobudo za nas? Preko kontaktnega obrazca se lahko tudi naročite na naše e-novice ali preko obrazca NAROČI OGLED kar izkoristite brezplačno svetovanje za lep vrt preko e-maila.

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji