+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

Kmečka domačija

Kmečki človek je z izbranim načinom obdelave tal in koriščenja gozdov, travnikov in njiv že od nekdaj vidno skrbel za krajinsko podobo dežele. Vloga kmetov je pri oblikovanju krajinske podobe torej nepogrešljiva, prav tako pa ni zanemarljivo vprašanje, kako urejena so kmečka dvorišča in okolica kmečkega doma. Gre za odraz urejenosti našega podeželja.

Vsaka kmečka domačija naj bi tudi v svoji urejenosti okolice pripovedovala svojo zgodbo. V nasprotju z urejanjem vrtov ob enodružinskih hišah, kjer je na obravnavanem prostoru oziroma parceli navadno le en objekt, je kmečka domačija sestavljena iz več različnih objektov in več parcel. V krajinsko arhitekturno obravnavo zato vzamemo celotno posestvo in seveda tudi vse uporabnike obravnavanega prostora. To so ljudje, ki živijo in delajo na kmetiji, v kolikor pa gre na primer za turistično kmetijo, je treba seveda primerno urediti tudi zunanji prostor za obiskovalce. Pri krajinsko arhitekturnem načrtovanju gre torej za veliko več, kot je le oblikovanje okrasnega vrta in urejena okolica pa lahko vidno prispeva k uspešnosti kmetije.

V bližnji prihodnosti načrtujemo tudi brezplačno e-knjigo z vsebino, ki bo obravnavala temo urejanja okolice kmetij. Vabimo vas, da nam predstavite svoje izzive, s katerimi se soočate kot lastniki kmetij, saj lahko le skupaj izboljšamo kakovost našega odprtega prostora. Vaša vprašanja so najboljša podlaga za relevantno vsebino e-knjige, predavanj in člankov, ki jih pripravljamo za vas. Naj tudi naše podeželje zasije!

V kolikor si zaželite, da vam pri urejanju okolice kmetije bolj podrobno svetujemo, naročite ogled. Svetovanje preko elektronske pošte je brezplačno, vse ostalo pa po vnaprejšnjem dogovoru, ki zagotavlja 100 % zadovoljstvo.


Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji